Het filodeeg laten ontdooien en in 12 gelijke vierkanten snijden.
De boter smelten en de plakken deeg er royaal mee bestrijken.
In 4 metalen mini-cakevormpjes een plakje leggen.
De bakjes steeds een kwartslag draaien en een volgend plakje erop leggen.
Het midden naar beneden drukken, de randen golvend modeleren.
In 10 minuten bakken in een oven van 200 Gr.C..
Laten afkoelen.
De haricot verts breken en beetgaar koken.
De aardappelen gaar koken en in blokjes snijden.
De ei en tomaten in blokjes snijden.
De tonijn laten uitlekken en loshalen.
De ansjovis halveren.
Sausje kloppen van azijn, citroensap, mosterd,zout peper en olie.
Alle ingrediënten met elkaar omscheppen, een uur laten intrekken.
De bakjes vullen met de salade.
Eventueel garneren met een miniboeketje verse tuinkruiden.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |